Veelgestelde vragen
Behandeling & werkwijze
Er is altijd een kans dat jullie dierbare niet mee gaat, maar dit betekend niet dat de interventie is mislukt. Wat wel eens gebeurt is; dat een verslaafde eerst weigert en in de week na de interventie terugkomt op het besluit, omdat diegene constateert dat de afgesproken consequenties van het niet meegaan worden nageleefd. Bijvoorbeeld: De geldkraan is dicht, sloten zijn veranderd, telefoon wordt niet opgenomen etc. Hard gezegd is een interventie geslaagd wanneer de verslaafde in beweging is gekomen. We zullen er uiteraard alles aan doen om hem/haar op een liefdevolle manier mee te krijgen naar een behandelcentrum, maar dit is niet altijd het geval. Iemand krijgt een kans/mogelijkheid aangereikt om wat aan het probleem te gaan doen. Sommigen willen niet. Uiteindelijk blijft het een vrije keus.
Goed luisteren naar de interventionist en de suggesties opvolgen. In de meeste gevallen is het zo dat mensen die hulp inschakelen al van alles hebben geprobeerd om hun dierbare in beweging te krijgen. Het dus ook niet meer weten. Wij zijn professionals en weten wat we doen. Verslaving is een hardnekkige ziekte die veel dieper gaat dan alleen het gebruik van middelen.
Wanneer de factuur volledig is betaald. Anders in overleg. We hebben geen, tot nauwelijks wachttijden.
We bieden bij een aantal diensten een naastenprogramma aan. Dit raden wij ten zeerste aan. Dit is inbegrepen bij de dienst. Hier kunnen vrienden/familie/collega’s bij aansluiten. Hierin krijgen ze psycho-educatie wat verslaving is en hoe hier als naasten bij om te gaan. Bewustwording en nieuwe tools en handvatten.
Herstel coaching is onze specialiteit, dit is een zeer effectief nazorg programma.
Counseling en herstelcoach trajecten duren standaard 12-weken. Wanneer iemand die traject verlengen wilt is dit mogelijk. Een interventie traject is op voorhand niet te zeggen omdat we afhankelijk zijn van veel verschillende partijen/instanties die invloed hebben op de duur. Ga uit van een aantal maanden. Wij werken niet overhaast en gejaagd.
De bereidheid van de naasten om aan de slag te gaan.
In overleg met de begeleider. Maximaal 6.
Nee die hoeft niet. Dit mag op een locatie naar keuze binnen ons werkgebied. Ook beschikken wij over een eigen ruimte in Nijkerk.
Nee, wij willen dat iemand die geholpen wil worden zelf contact met ons opneemt om een intakegesprek te plannen.
Kosten & vergoedingen
Kosten beginnen bij € 500,- en kunnen oplopen tot € 10.000 euro, of meer. Afhankelijk waar iemand woont, welk traject, hoe lang etc. is dat gene wat de prijs maakt. Wil je meer weten over prijzen neem dan contact met ons op.
Ja, alle kosten zijn voor jouw eigen rekening. Dat komt onder andere omdat wij de keuze hebben gemaakt om voor 100 procent particulier te zijn. Daardoor kunnen we intensiever met onze clienten werken, hebben we geen tussenkomst van verzekeraars en blijven de wachtlijsten weg. Zodat wij ons volledige kunnen richten op jouw herstel en er altijd voor je kunnen zijn. Tevens zijn in Nederland de diensten “herstel coaching en interventie” niet door de verzekeraars erkend, daardoor is er geen vergoeding mogelijk. Dit is overal hetzelfde.
Privacy
Alleen wanneer jij hier toestemming voor geeft.
Dit is nagenoeg niet te doen, omdat je veel deelt met je counselor, of coach. Daarin is natuurlijk alles wat jullie onderling bespreken tussen jullie.
Overig
In overleg een heleboel. Dit heeft wel invloed op de prijs.
24/7 voor betaalde cliënten.
Verslaving
Het creëren van een verslaving gaat over jaren en ben je echt niet zomaar. Het is sterk afhankelijk welke middelen er worden gebruikt. Je kan spreken van een verslaving wanneer er continu aan een middel, of gedrag wordt gedacht, gebruikt of herstelt. Iemand is dus 24/7 bezig met het gedrag. Wat ook kan is binge gebruik, wanneer iemand in een korte periode heel veel gebruikt en dan weer een tijdje niet. Dit is ook verslaving en is net zo gevaarlijk en schadelijk. Een fase voor verslaving zit een fase van problematisch gebruik waarin iemand nog “enige” controle heeft over het gebruik, maar al aardig wat barsten beginnen te komen in het sociale leven. Het gebruik wordt ook steeds meer en er worden steeds meer risico’s genomen. Dit zijn serieus signalen en het is al goed om hulp te zoeken.
We behandelen niet, we begeleiden en leren onze cliënten om hun gedrag te herkennen en hier op een andere manier mee om te gaan. Wanneer wij vinden dat er meer behandeling nodig is van een externe partij zullen wij dit altijd adviseren. Denk bijvoorbeeld aan een klinische behandeling, of hulp bij trauma. Dit doen wij niet zelf. Verder kun je bij onze terecht voor alle middelen verslavingen, maar ook procesverslavingen als gokken, gamen en seks/porno. Mocht er sprake zijn van een combinatie is dat ook geen probleem. In veel gevallen is er niet sprake van één middel. Wanneer jouw middel er niet bijstaat, maar je wilt toch een nazorg programma bij ons volgen is dat geen enkel probleem. Ons nazorg programma is zo ingericht dat het voor iedereen geschikt is. Tevens kunnen we je altijd adviseren en begeleiden naar een goede behandeling bij collega’s. Neem gerust contact op!
Het belangrijkste is dat je je eigen leven niet uit het oog verliest en goed voor jezelf zorgt. Vraag hulp en volg bijvoorbeeld een programma voor naasten. Hierin leer je veel over verslaving en hoe jij een ander kan helpen, door je zelf goed te helpen.