fbpx

Wanneer ben je seksverslaafd? Hoe kan je stoppen?

Het is belangrijk om te begrijpen dat iedereen seksuele verlangens heeft en het hebben van deze verlangens betekent niet automatisch dat iemand seksverslaafd is. Een seksverslaving komt voor wanneer iemand dwangmatig gefocust is op seksuele activiteiten. Dit kan verschillende vormen aannemen, zoals overmatig internetporno of films bekijken, telefoonseks of het bezoeken van prostituees. De seksuele verlangens variëren van normaal tot extreem en kunnen zich uiten op lichamelijk, emotioneel en spiritueel vlak. Een seksverslaving kan gevoelens van schaamte en schuld met zich meebrengen, waardoor het moeilijk is om erover te praten. Hoe weet je of je seksverslaafd bent en hoe kun je stoppen? In deze blog geven we inzicht in dit onderwerp. HerstellenvaVerslaving.nl biedt de juiste hulp bij seksverslaving. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op. Samen met ons kun jij de weg vinden naar een leven zonder verslaving.

Ben ik seksverslaafd? Hoe kom ik daar achter?

Misschien vraag je jezelf af: ben ik seksverslaafd? Of wanneer ben je eigenlijk seksverslaafd? Een seksverslaving wordt gekenmerkt door een dwangmatige behoefte aan seks of het kijken van seksuele content, en deze behoefte wordt na verloop van tijd steeds sterker. Het hebben van een seksverslaving kan ernstige gevolgen hebben voor je werk, gezinsleven en zelfbeeld.

Als je jezelf afvraagt of je seksverslaafd bent, of wanneer je precies seksverslaafd bent, dan kan Herstellenvanverslaving.nl je daarbij helpen! In onze andere blog, “Wat is een seksverslaving?”, gaan we dieper in op de kenmerken en symptomen van een seksverslaving. Wellicht kun je hieruit bepalen of jouw gedrag wijst op een seksverslaving. Als je met de vraag zit of je seksverslaafd bent en graag hierover wilt praten, neem dan gerust contact met ons op!

Hulp bij seksverslaving? Verslavingscoach Twente helpt jou!

Zie je jezelf terug in de beschreven kenmerken en symptomen? Of vermoed je dat je seksverslaafd bent? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via ons telefoonnummer, e-mailadres of de live chat op onze website. Onze specialisten staan klaar om je verder te helpen! Het is belangrijk om hulp te zoeken bij een seksverslaving, want stoppen doe je niet alleen; we begeleiden je graag op dit pad. Ook voor jou is er de mogelijkheid om je leven weer op te pakken zonder seksverslaving. Hoewel het misschien moeilijk lijkt op dit moment, kunnen we samen met jou een op maat gemaakt traject uitstippelen om je te ondersteunen. Tijdens de herstelbegeleiding betrekken we, indien gewenst, ook jouw familie bij het proces via ons naastenprogramma, omdat een verslaving effect heeft op het hele gezin. Stoppen met een verslaving doe je dus niet alleen, maar samen met ons!