fbpx
Wat is een gokverslaving

Wat is een gokverslaving? En hoe werkt het?

Een gokverslaving treft veel mensen, maar wat is een gokverslaving? Wanneer iemand verslaafd is aan gokken, wordt het een dwangmatige handeling. De verslaafde raakt afhankelijk en voelt de drang om te blijven gokken. Op dat moment is de aantrekkingskracht zo sterk dat de persoon niet kan weerstaan om te gokken. Maar waarom is gokken zo verslavend? Tijdens het gokken komt er dopamine vrij in de hersenen, een stof die een gevoel van voldoening en beloning geeft. Het vrijkomen van deze stof tijdens het gokken zorgt voor een positief gevoel, waardoor het gokken verslavend kan worden. Hierdoor ontstaat dwangmatig gedrag en wordt de drang om steeds opnieuw te gokken sterker, in een poging om dat fijne gevoel opnieuw te ervaren. Op die manier ontwikkelt zich een verslaving, waarbij men uiteindelijk niet meer zonder het gokken kan.

Gokverslaving: hoe vaak komt het voor en wat kun je doen?

Bij het bespreken van een gokverslaving wordt vaak onderscheid gemaakt tussen mensen met geen tot laag risico, matig risico en hoog risico. Personen met een hoog risico lopen het meeste risico om gokverslaafd te worden. Geschat wordt dat ongeveer 1% van de bevolking verslaafd is aan gokken. Maar wat kun je doen als je te maken hebt met een gokverslaving? Het belangrijkste is om het probleem openlijk te bespreken. Dit kan met een arts, maar ook met een vriend, vriendin of familielid. Door jouw gokverslaving of gokprobleem met iemand te delen, kun je de eerste stap zetten naar het stoppen met gokken. Het erkennen van jouw probleem of verslaving is de eerste stap, waarna het gemakkelijker wordt om hulp te accepteren. Wil jij stoppen met gokken? Of ken je iemand in jouw omgeving die gokverslaafd is? Lees verder of neem contact op met Herstellenvanverslaving.nl!

Hoe vaak komt een gokverslaving voor
Gokken groter wordend probleem

Gokverslaving: een steeds groter probleem in Nederland

Sinds oktober 2021 is de Wet Kansspelen op Afstand (KOA) van kracht. Dit betekent dat bedrijven met een vergunning legaal online kansspelen mogen aanbieden. Hierdoor is gokken voor iedereen binnen handbereik, aangezien het heel eenvoudig is om via je mobiel te gokken. Deze ontwikkeling heeft aanzienlijke gevolgen gehad voor gokverslaving in ons land. Bovendien streven deze bedrijven ernaar om bekendheid te verwerven en voeren ze veel reclamecampagnes. Dit heeft geleid tot een breed publieksbereik, wat resulteerde in bijna een half miljard euro aan gokuitgaven in het eerste halfjaar van 2022. Dit bedrag overtrof de verwachtingen, aangezien voor 2022 een bedrag van 800 miljoen euro werd voorspeld. Deze snelle groei van de gokmarkt brengt een verhoogd risico op gokverslaving. Gok jij veel? Zorg dat jij binnen de grenzen blijft en niet teveel geld kwijt raakt! Kun je dit niet alleen? Herstellenvanverslaving.nl staat klaar om je te helpen stoppen met gokken!

Wil je stoppen met gokken? Onze specialisten helpen graag!

Als iemand worstelt met een verslaving, kan het leven soms uitzichtloos lijken. Gelukkig is er een uitweg. Herstellen van Verslaving staat klaar om je niet alleen te helpen stoppen met gokken, maar ook om nazorg te bieden en de kans op terugval te verkleinen. Heb je herstelbegeleiding nodig om? Of wil je een interventie plannen om een dierbare te helpen met zijn of haar gokverslaving? Wij zorgen ervoor dat veel zaken al geregeld zijn voor de interventie, zodat het traject direct van start kan gaan. Onze trajecten zijn op basis van onze kernwaarden. Verder begrijpen wij dat verslaving niet alleen zorgen met zich meebrengt voor de verslaafde zelf, maar ook voor de familie en naasten. Daarom bieden we ook een naastenprogramma aan. Tijdens dit programma krijgen naasten niet alleen de helpende hand aangereikt, maar leren ze ook over verslaving en ontvangen ze praktische handvatten die ze direct kunnen toepassen.