fbpx

Tips voor herstel en langdurige gezondheid

Uiteraard wilt iedereen graag gezond leven en hierdoor gezond oud worden. Alleen voor lang niet iedereen zal dit ook daadwerkelijk zo gaan. Waarbij de één te veel eet, kan de ander weer te veel drinken. Ook een verslaving zal niet bijdragen aan een gezond leven. Daarom geven we in deze blog enkele tips voor het herstellen van een verslaving, maar bieden wij ook enkele tips voor een langdurige gezondheid. Want het herstellen van een verslaving is een eerste stap, maar om daarna jouw leven goed op de rit te houden, is het noodzakelijk om ook jouw ritme in het leven aan te passen. Daarmee heb je minder kans op terugval, maar kun je ook weer gezond door het leven gaan. Benieuwd naar de tips voor herstel en een langdurige gezondheid? Lees dan snel verder!

Tips bij het herstellen van een verslaving

Wanneer iemand een verslaving heeft en ervoor kiest om het hersteltraject in te gaan, dan is dit vaak een moeilijke en vermoeiende periode. Echter is het goed om te weten dat je er niet alleen voor zal staan. HerstellenVanVerslaving.nl biedt goede herstelbegeleiding en helpt je tijdens het gehele traject. Daarnaast kunnen onderstaande tips je wellicht helpen tijdens het herstellen van een verslaving.

  • Tip 1: Zoek contact

Maak je hoofd leeg door te praten. Deel jouw gedachten, belevenissen en wees eerlijk in wat je verteld. Wanneer je dit vaak doet, zal je er bedrevener in worden en geeft het een beter gevoel over jezelf. Bel bijvoorbeeld een vriend, familielid, jouw verslavingscoach of bezoek een meeting. Wanneer de gedachten in het hoofd gaan malen, kan het helpen om dit te delen.

  • Tip 2: Acceptatie en actie ondernemen

Accepteer wat er momenteel speelt in jouw leven en verzet je er niet tegen. Want dit kan leiden tot frustraties en dat kan voor diverse situaties zorgen voor een verslaafde in herstel. Zorg er daarom voor dat je bezig blijft en onderneem actie. Ga bijvoorbeeld lekker sporten, maak een wandeling of ruim je huis op. Heb je het moeilijk? Dan komt tip 1 weer voorbij, neem contact op en praat erover!

  • Tip 3: Herstellen gaat met stapjes per dag

Tijdens het herstellen is het goed om niet teveel achterom te kijken, maar plan ook niet vooruit. Herstellen gaat per dag. Want vandaag is de belangrijkste dag voor iemand die verslaafd is. Wanneer je vandaag clean blijft, heb jij weer een dag gewonnen! Elke stap die jij kunt zetten op een dag, is weer een stap die dichterbij een leven zonder verslaving komt.

Tips voor een langdurige gezondheid na een verslaving

Na een behandeling, dan begint het pas. Dat is een stelling die veel verslaafden uitspreken na een hersteltraject. Nadat er intensieve weken voorbij zijn gegaan in een kliniek of op een andere plek, dan ga je beginnen met de re-integratie en de nazorg. Hoewel ook deze periode zwaar is, zal je ook in deze periode er niet alleen voor staan. Want er zijn genoeg plekken en mensen die jou begrijpen en verder kunnen helpen. Tips voor een langdurige gezondheid na een verslaving? Deze geven wij graag!

  • Tip 1: Werk en dagbesteding

Het is goed om weer een dagelijks ritme op te bouwen. Hierdoor blijf je bezig, maar ben je ook met je gedachten bij wat anders. Werk en dagbesteding kan hierbij een goede eerste stap zijn. Daarnaast krijg je hierdoor ook weer het gevoel ergens bij te horen en kun jij je weer volledig inzetten voor jouw dagelijkse taken en daar voldoening uit halen.

  • Tip 2: Woonbegeleiding

Een verslaving kan heel diep doordringen in het leven van een verslaafde. Wanneer het nodig is, dan kan het zoeken naar woonbegeleiding een goede stap zijn. Doordat er begeleiding aanwezig is, kun jij altijd bij iemand terecht wanneer je het lastig vind of ergens mee zit. Daarnaast wordt je ook beschermd tegen verschillende invloeden van buitenaf, waardoor een kans op terugval ook kleiner wordt.

  • Tip 3: Sociale contacten en ontspanning

Probeer genoeg te ontspannen tijdens de dag. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je blijft sporten en jouw hoofd leeg kan maken na een werkdag. Daarnaast is het leggen van (nieuwe) sociale contacten ook belangrijk. Door leuke dingen te ondernemen met andere mensen bouw je verbondenheid op met anderen, waardoor je weer meedoet in de samenleving. Ga bijvoorbeeld sporten met vrienden, bezoek je familie of trek er samen op uit.

Hulp bij herstel? HerstellenVanVerslaving.nl helpt jou graag!

Heb jij een verslaving en wil jij hiervan herstellen? Dan kan HerstellenVanVerslaving.nl hierbij helpen! Dankzij goede herstelbegeleiding en de hulp van jouw familie en verdere naasten, kun jij herstellen van jouw verslaving. Onze begeleiding wordt gedaan vanuit onze kernwaarden en onze verslavingscoaches zijn ervaringsdeskundigen. Daardoor weten zij hoe jij je voelt. Hierdoor is het makkelijker om te communiceren, maar is er ook veel begrip voor de situatie waar jij je in bevindt. Wanneer er een onderliggend trauma aanwezig is, dan is het altijd raadzaam om dit op te lossen met specialistische hulp. Omdat een verslaving door een onderliggend trauma begonnen kan zijn, moet dat trauma goed verwerkt worden. Anders is een kans op terugval groter en begin je weer van voor af aan. Een specialist kan hierbij helpen en het onderliggend trauma oplossen. Wat kun je van HerstellenVanVerslaving.nl verwachten bij het herstellen van de verslaving en verdere herstelbegeleiding?

  • Persoonlijke begeleiding van een ervaringsdeskundige met de nodige ervaring en diploma’s
  • 24 uur per dag en 7 dagen in de week persoonlijk bereikbaar
  • Hulp bij jou thuis of op onze locatie in Nijkerk
  • Anonimiteit en discretie