fbpx

Het belang van vroegtijdige interventie bij verslaving

Wanneer iemand een verslaving heeft, zoals een alcoholverslaving, dan lopen zij hier vaak al langere tijd mee voordat ze bij de verslavingszorg terechtkomen. Daarbij geldt hoe langer de alcoholproblemen of andere verslavingen niet worden aangepakt, hoe groter de kans is op chronisch of langdurige verslaving. Daarom is het belang van vroegtijdige interventie bij een verslaving zo groot. Want hoe eerder het probleem of de verslaving kan worden vastgesteld, hoe groter de kans op een snel herstel is. Een vroeginterventie kan hier ook bij helpen. De vroeginterventie is een kortdurend begeleidingsaanbod om middelengebruik, gamen of gokken zo vroeg mogelijk te identificeren. Daarnaast moet het jongeren motiveren tot zelfreflectie en gedragsverandering. Echter valt een vroeginterventie meer onder preventie. Een interventie bij verslaving gebeurt pas wanneer iemand echt verslaafd is en niet zonder hulp kan stoppen.

Interventie bij verslaving, wat is het?

Wanneer er een interventie bij verslaving wordt ingezet, dan heeft dit als doel om de verslaafde in beweging te krijgen en de aangeboden hulp te accepteren. Want jullie hebben waarschijnlijk al van alles geprobeerd en zien geen vooruitgang en weten niet meer wat jullie kunnen doen. Dan kan een interventie van Herstellenvanverslaving.nl een uitkomst bieden! Want een interventie bij verslaving is voor iedereen geschikt. Daarnaast wordt er voor de dag van de interventie al veel geregeld, waardoor de opname of het traject van herstelbegeleiding direct kan starten. Hierover krijg je uiteraard duidelijk advies van de interventionist over wat het beste lijkt voor de betreffende persoon. Hoewel de herstelbegeleiding een intensief traject is kan deze geheel worden ingericht naar de situatie van de verslaafde. Door een gerichte aanpak hopen we snel resultaten te boeken en het uitzicht naar een leven zonder verslaving weer dichterbij te halen.

Het inzetten van een familie interventie

Daarnaast kan een familie interventie ook van grote waarde zijn. Want een verslaving is een familieziekte. Daarbij confronteren de familieleden gezamenlijk hun dierbare met de betreffende verslaving. Wel wordt een familie interventie pas ingezet wanneer de verslaafde voortdurend de geboden hulp blijft afslaan. Bij een familie interventie wordt niet alleen de verslaafde geconfronteerd en bewogen om de hulp te aanvaarden, maar krijgt de familie ook de kans om meer te leren over de ziekte ofwel de verslaving. Een familie interventie zorgt er daarmee voor dat de familie beter kan omgaan met de verslaving, maar daardoor juist ook kan bijdragen aan het herstel van de verslaving. Hierdoor kunnen jullie direct laten zien dat de verslaafde er niet alleen voor staat en jullie bereid zijn om samen met jullie dierbare het traject in te gaan. Herstellenvanverslaving.nl helpt jullie hier dan ook graag bij.

Interventie bij verslaving en herstelbegeleiding van Herstellenvanverslaving.nl

Wanneer jouw dierbare een verslaving heeft, dan tast dit ook jullie leven aan. Daarom kan het soms lastig zijn om te weten wat jullie kunnen doen en hoe het nu verder moet. Herstellenvanverslaving.nl helpt graag bij het herstellen van de verslaving. Dankzij een goed voorbereide interventie bij de verslaving en de juiste herstelbegeleiding kunnen wij jullie, maar vooral de verslaafde dierbare bijstaan. Dit doen wij aan de hand van onze kernwaarden. Willen jullie graag meer weten over onze diensten en pakketten? Of willen jullie graag eens het gesprek aan gaan en de mogelijkheden bespreken? Neem eenvoudig contact met ons op en wij plannen een afspraak in. Dan kunnen wij samen de ernst van de verslaving vaststellen en de mogelijke vervolgstappen bespreken.