fbpx
Verslaafd aan drugs

Wanneer ben je verslaafd aan drugs?

In het algemeen wordt er vaak gebruik gemaakt van verschillende soorten drugs, zoals alcohol, medicijnen, cannabis, en ook gedragingen zoals gokken en gamen kunnen verslavend zijn. Het woord “drugs” omvat dus diverse vormen van verslaving. Maar wanneer wordt iemand verslaafd en wanneer spreekt men van een drugsverslaving? Het is niet mogelijk om dit op voorhand vast te stellen, aangezien het per persoon verschilt, maar elke persoon kan een verslaving ontwikkelen! Soms kan zelfs één keer gebruik al leiden tot een verslaving. Daarom is het belangrijk om voorzichtig te zijn met het gebruik van alcohol, drugs en andere verslavende middelen. Er is geen specifiek moment aan te wijzen waarop je verslaafd bent aan drugs. Hieronder zullen we echter de kenmerken van een drugsverslaving behandelen. Twijfel je dus of je zelf drugsverslaafd bent? Of ken je iemand in je omgeving die mogelijk drugsverslaafd is? Lees dan verder en bekijk de verschillende kenmerken van een drugsverslaving. Uiteraard kun je ook contact met ons opnemen.

Kenmerken van een drugsverslaving. Waar moet ik op letten?

Als jezelf een drugsverslaving hebt of als iemand in jouw omgeving drugsverslaafd is, dan heeft dit niet alleen een verwoestend effect op het leven van de gebruiker zelf, maar onder andere ook op zijn of haar naasten, al de sociale contacten van diegene en het functioneren op het werk. Als je twijfelt of je drugsverslaafd bent of als je merkt dat een naaste veel drugs gebruikt en je vermoedt een verslaving, dan kun je letten op de volgende kenmerken:

  • Toenemend en frequenter gebruik, meer dan je eigenlijk zou willen.
  • Denkt stemming te verbeteren of beter te functioneren met gebruik.
  • Liegen over het gebruik, proberen om het verbruik te verbergen of geheim te houden.
  • Conflicten met anderen over het drugsgebruik.
  • Financiële problemen als gevolg van drugsgebruik.
  • Het niet nakomen van afspraken, verwaarlozing van jezelf en de mensen om je heen, en het verzuimen van verantwoordelijkheden.

Als je enkele van de bovenstaande kenmerken van drugsgebruik herkent, bestaat de mogelijkheid dat jijzelf of de persoon in jouw omgeving drugsverslaafd is. Daarnaast ervaren drugsgebruikers vaak ook andere kenmerken. Let ook op gevoelens van somberheid, nervositeit, angst, paniek of uitputting. Ze kunnen ook fysieke klachten ervaren zoals pijn aan de neus en slijmvliezen, longproblemen, hersenschade en een verminderde weerstand. Ook dit zijn dus enkele kenmerken om in de gaten te houden. Toch twijfel? Neem contact met ons op en wij helpen jou graag verder!

Drugsverslaafd
Drugsverslaving

Drugsverslaafd? Wat kan ik nu doen?

Als je merkt dat je zelf een drugsverslaving hebt of als je iemand in je omgeving ziet lijden aan een drugsverslaving, kunnen wij een helpende hand bieden. Neem contact op met HerstellenVanVerslaving.nl om je drugsverslaving te overwinnen en weer een leven zonder verslaving te leiden! Bij Herstellen Van Verslaving hebben we ervaren deskundigen in dienst die je kunnen ondersteunen bij het overwinnen van je verslaving. Met behulp van onze herstelcoach is het mogelijk om een leven op te bouwen na verslaving. Als je drugsverslaafd bent, kun je door middel van goede herstelbegeleiding je leven weer oppakken. Blijf niet vastzitten in de sleur van drugsverslaving. Het is geen uitzichtloze situatie waarin je je bevindt, ook jij kunt de verslaving achter je laten! Herstellen Van Verslaving staat klaar om je hierbij te helpen!